Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 10, 2012

Govedja supa sa rezancima

Potrebno:

750 g govedine
2 l vode
1 glavica luka
150 g mrkve
200 g korijena celera
80 g korijena persuna
60 g rezanaca za supu
1/2 cajne kasike bibera u zrnu
so

Priprema:

Oprano meso stavite na vatru u mlaku vodu.Kad voda provri dodajte biber u zrnu, grubo narezanu mrkvu, korijen celera i persuna, te grancicu celerova lista.Neociscen luk isperite pod mlazom vode i prerezite popola.Prerezane strane zapecite na tavi dok malo ne pocrne pa i njih dodajte u supu i sve zajedno poklopljeno kuhajte na laganoj vatri oko 2 sata.Supa koja kuha na laganoj vatri bit ce krepka i bistra.Na pola kuhanja zacinite solju.Kada omeksa, meso zajedno sa komadima mrkve izvadite iz juhe, a ostatak ocijedite kroz gusto sito.Procijedjenu supu zakipite, i u nju ukuhajte rezance za supu.Posluzite u dubokim tanjirima i pospite sjeckanim persunom.

No comments:

Recepti Headline Animator