Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 3, 2012

Filovane tikvice

Potrebno (za 4 osobe):

3 tikvice
3 mlada luka
2 zelene paprike
200 g mariniranih sampinjona
persun
2-3 kasike jabukovog sirceta
2-3 kasike parmezana
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Tikvicama odsjecemo krajeve i isjecemo na polovine po duzini.Alatkom izdubimo polovine tikvica a izdubljene djelove (meso) sitno isjecemo.Paprike, mladi luk i marinirane sampinjone isjecemo na parcad.Persun sitno isjecemo.U veci sud stavimo parcad paprika, mladog luka i sampinjona, isjecen persun i isjeceno meso tikvica.Sastojke posolomo, pobiberimo i promjesamo.U serpu, na sporetu, u provrelu vodu, kojoj smo dodali sirce i so, stavimo polovine tikvica da se obare.Parce aluminijske folije poprskamo uljem i na njega stavimo prvu polovinu obarene tikvice.Udubljenje napunimo filom iz suda i uvijemo tikvicu u foliju.Na isti nacin pripremimo i ostale tikvice.Tikvice u foliji poredamo u tepsiju.Pecemo 30 minuta na 200 °C.Preostali fil isprzimo na zagrijanom ulju a zatim serviramo na tnjir.Tikvice odvijemo od folije i poredamo po filu.Nanesemo parmezan, dekorisemo kecapom i kriskama paradajza izmedju tikvica.

No comments:

Recepti Headline Animator