Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, January 4, 2012

Cupavci (kokosove kocke)

Potrebno:

Za biskvit:

6 jaja
18 kasika secera
18 kasika brasna
6 kasika mlijeka
6 kasika ulja
1 prasak za pecivo

Za cokoladni preliv:

1 margarin
1 cokolada
secer po potrebi
1/2 solje mlijeka

Priprema:

Krema:

Zasebno ulupati bjelanca sa oko 5-6 kasika secera, a posebno zumanca sa ostatkom secera.U smjesu sa zumancima dodati ulje i mlijeko pa sjediniti sa bjelancima.U tu smjesu dodati brasno i prasak za pecivo i izruciti u podmazan i brasnom posut pleh srednje velicine.Peci na srednjoj temperaturi oko pola sata, provjeriti cackalicom da li je gotovo i dopeci po potrebi.

Cokoladni preliv:

Sjediniti sve sastojke i mjesati da se malo zgusne.U toplo umakati prethodno ohladjene i isjecene kocke.Uvaljati u kokos.

No comments:

Recepti Headline Animator