Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 10, 2012

Corba sa suhim rebrima

Potrebno (za 4 osobe):

4 parceta suhih rebara
300 g sociva
persun
3 lovorova lista
2 mlada luka
1 glavica crnog luka
1/2 kasicice majcine dusice
200 ml bijelog vina
1 l vode
2 sargarepe
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u serpi na zagrijanom ulju.Sargarepe isjecemo na krugove a mladi luk na parcad.Kada luk omeksa u serpu dodamo parcad sargarepe, mladog luka, posolimo, pobiberimo i sipamo vodu.Dodamo suha rebra, lovorove listove, socivo i promjesamo.Serpu poklopimo i ostavimo sadrzinu da se kuha 40 minuta.Zatim u serpu dodamo majcinu dusicu, bijelo vino i sitno isjecen persun.Izvadimo suha rebra, odstranimo kosti, meso sitno isjecemo i vratimo u serpu.Kada corba provri sklonimo serpu sa sporeta.Prerucimo corbu u dublju ciniju za serviranje i dekorisemo grancicama francuskog persuna.

No comments:

Recepti Headline Animator