Prilagođeno pretraživanje

Friday, January 13, 2012

Cirina krem riblja corba

Potrebno (za 4 osobe):

1 kg rijecne ili jezerske ribe od razlicit vrste
2 lovorova lista
3 glavice luka
3 paradajza
5-6 zrna crnog bibera
2 sargarepe
2 cesnja luka
1 kasika senfa
1 kasika kecapa
1 kafena kasika secera
1 kafena kasika mljevene crvene paprike
1/2 kafene kasike bosiljka
1/2 kafene kasike timijana
persun
1/2 kafene kasike mljevenog bijelog bibera
1/2 kafene kasike karija
1/2 kafne kasike zalfije
1/2 kafene kasike cilija
ulje
so
crvena mljevena paprika

Priprema:

1. Prethodno ociscene i oprane ribe stavimo u serpu sa vodom na sporetu.U vodu stavimo zrna crnog bibera i lovorove listove, posolimo i ostavimo da se kuha.
2. Glavice luka sitno isjeckamo i przimo u serpi sa zagrijanim uljem.Sitno izrendamo sargarepe i dodamo u luk.Dodamo i sitno isjeckane cesnjeve bijelog luka i krupno izrendani paradajz.Sipamo kecap, cili, secer, senf, mljeveni bijeli biber, timijan, bosiljak, zalfiju, mljevenu crvenu papriku i kari.Posolimo, pobiberimo i promijesamo.
3. Skuhanu ribu izvadimo iz serpe i odstranimo kosti i glave.U serpu sa povrcem dodamo 3 kutlace tecnosti u kojoj se kuhala riba.Potom parcad ribe stavimo u blender.Dodamo i 3 kutlace tecnosti iz serpe sa povrcem.Izmiksanu smjesu dodamo u serpu sa povrcem na sporetu.Dodamo i preostalu procijedjenu tecnost u kojoj se kuhala riba.Sitno isjeckamo persun i dodamo u corbu.Nakon 20 minuta kuhanja sipamo corbu u ciniju za serviranje.Ukrasimo limunom i persunom.

No comments:

Recepti Headline Animator