Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 9, 2012

Becka corba od krompira

Potrebno (za 4 osobe):

3 oljustena krompira
1 glavica crnog luka
2 cesnja bijelog luka
2 sargarepe
korijen celera
50 g putera
1 kocka za supu
1 mala kasika ruzmarina
200 g svjezih sampinjona
persun
ulje
so
mljeveni crni biber

Priprema:

U serpu, na sporetu, u provrelu vodu stavimo kocku za supu.Glavicu crnog luka sitno isjecemo i przimo u serpi na rastopljenom puteru.Kada luk omeksa dodamo sitno isjecene cesnjeve bijelog luka i sargarepe i korijen celera isjecene na kocke.Kada se sargarepa proprzi u serpu sipamo supu.Dodamo krompire isjecene na kocke, poklopimo serpu i ostavimo sadrzinu da se kuha 25 minuta.Sampinjonima odstranimo peteljke, isjecemo na parcad i dodamo u serpu.Zatim dodamo sitno isjecen persun i ruzmarin.Kada se sampinjoni skuhaju sadrzinu iz serpe prerucimo u dublju ciniju za serviranje.Becku corbu od krompira dekorisemo sitno isjecenim persunom i poprskamo maslinovim uljem.

No comments:

Recepti Headline Animator