Potrebno:
7 jaja
150 g secera
30 g ostrog brasna
150 g cijelih oraha
Za krem:
500 ml mlijeka
200 g secera u prahu
75 g ostrog brasna
250 g putera
Za nadjev:
3 banane
250 g zele bombona
100 ml ruma
cokoladne mrvice za posipanje
Priprema:
Secer zagrijavati do zlatnozute boje i dodati orahe.Vrucu smjesu sipati na papir, ohladiti, a zatim samljeti.Bjelanca dobro umutiti, dodavati 1 po 1 zumance, pa lagano dodavati karamel od oraha i brasno.Smjesu sipati u kalup, velicine 40x30 cm oblozen papirom za pecenje i peci na 180°C 20 minuta.Pecenu koru izvaditi iz kalupa, staviti na vlaznu krpu i uviti u rolat.Secer i brasno umutiti u 100 ml hladnog mlijeka i kuhati nekoliko minuta.Krem ohladiti i pomijesti ga sa umucenim puterom.Koru premazati sa polovinom krema, pa posuti isjeckanim zele bombonama natopljenim u rumu.Cijele banane nakapati sa sokom od limuna, rasporediti uz ivicu biskvita sa one strane od koje se pocinje rolati rolat.Savijen rolat premazati ostatkom krema i posuti mrvicama cokolade.
No comments:
Post a Comment