Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, October 12, 2011

Sacher torta

Potrebno:

Za koru:

200 g secera
20 g cokolade
200 g vode
200 g mljevenih oraha
10 jaja

Za fil:

5-6 kasika dzema od kajsija

Za preliv:

150 g cokolade
malo mlijeka
zumance

Priprema:

1. Vodu, secer i cokoladu prokuhajte.
2. U prohladjenu smjesu dodajte orahe.
3. Umutite jaja i dodajte u prohladjeno tijesto.
4. Masu sipajte u pleh na otvaranje.Stavite ga u rernu zagrijanu na 200 °C.
5. Napola pecenu tortu izbusite cackalicom i pecite dalje na 150 °C jos 20-30 minuta.
6. Pecenu tortu(nikako prepecenu) premazite dzemom od kajsija.
7. Preliv napravite od cokolade, mlijeka i jednog zumanceta, preliv treba prokuhati.

Posluzivanje:

Tijesto je veoma osjetljivo jer se vadi toplo iz kalupa i lako se moze zdrobiti.Zato obavezno koristite pleh na otvaranje oblozen pek papirom.

No comments:

Recepti Headline Animator