Potrebno(za 4 osobe):
350 g rigatona
so
biber
100 g rukole
glavica crnog luka
cen bijelog luka
250 g sampinjona
kasika maslaca
konzerva paradajza za pizzu(850 ml)
50 g svjezeg kozjeg ili ovcjeg sira
30 g krupno rendanog parmezana
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema upustvu s pakovanja.Rukolu ocistite, operite i iscjepkajte na manje komade.Crni i bijeli luk oljustite i narezite na kockice.Sampinjone obrisite vlaznom krpicom, odrezite im tamne krajeve peteljki pa ih narezite na tanke kriske.
2. U sirokom tiganju zagrijte ulje i poprzite sampinjone.
3. Dodajte obje vrste luka, mjesajuci kratko poprzite, pa dodajte paradajz za pizzu.Ostavite da se krcka oko 5 minuta i zacinite solju i biberom.Tjesteninu ocijedite, izmjesajte sa sosom i kozjim sirom, pospite rendanim parmezanom i servirajte.
350 g rigatona
so
biber
100 g rukole
glavica crnog luka
cen bijelog luka
250 g sampinjona
kasika maslaca
konzerva paradajza za pizzu(850 ml)
50 g svjezeg kozjeg ili ovcjeg sira
30 g krupno rendanog parmezana
Priprema:
1. Tjesteninu skuhajte prema upustvu s pakovanja.Rukolu ocistite, operite i iscjepkajte na manje komade.Crni i bijeli luk oljustite i narezite na kockice.Sampinjone obrisite vlaznom krpicom, odrezite im tamne krajeve peteljki pa ih narezite na tanke kriske.
2. U sirokom tiganju zagrijte ulje i poprzite sampinjone.
3. Dodajte obje vrste luka, mjesajuci kratko poprzite, pa dodajte paradajz za pizzu.Ostavite da se krcka oko 5 minuta i zacinite solju i biberom.Tjesteninu ocijedite, izmjesajte sa sosom i kozjim sirom, pospite rendanim parmezanom i servirajte.
No comments:
Post a Comment