Prilagođeno pretraživanje

Sunday, October 9, 2011

Povrce sa piletinom

Potrebno:

1 vrecica zamrznute mjesavine povrca
400 g pilecih prsa
2 kasike ulja
2 cesne bijeloga luka
1 kasika Vegete
2 kasicice skrobnog brasna
200 ml pasiranog paradajza
1 kasicica suhog bosiljka
pola kasicice nane

Priprema:

1. Pileca prsa narezite na kockice i popecite na zagrijanom ulju.Dodajte protisnuti bijeli luk, Vegetu i dinstajte podlijevajuci vodom 10-ak minuta.
2. Nakon toga umijesajte zamrznuto povrce, pasirani paradajz, bosiljak, nanu i dodajte 600 ml vode.
3. Kuhajte 10 minuta i pred kraj kuhanja umijesajte skrobno brasno koje ste razmutili u malo vode.Pustite da sve jos jednom prokuha.

Posluzivanje:

Tako pripremljenu corbu posluzite s popecenim kriskama hljeba.

No comments:

Recepti Headline Animator