Potrebno:
400 g junetine
400 g teletine
400 g janjetine
400 g junecih jetrica
200 g luka
150 g mrkve
50 g maslaca
1 kasika Vegete
pola kasicice bibera u zrnu
2-3 karanfilica
1 list lovora
so
Priprema:
1. Sve vrste mesa i jetrics narezite na kocke.
2. Oguljeni luk nasjeckajte, a mrkvu narezite na deblje stapice.
3. U siroj tavi na maslacu kratko popecite narezano meso i jetrice.
4. Popeceno meso zajedno s masnocom stavite u vatrostalnu posudu.Pospite Vegetom, dodajte narezano povrce, biber, karanfilice i lovorov list.
5. Po potrebi jos malo dosolite i prelijte s tek toliko vode da pokrije meso.Pecite u rerni zagrijanoj na 180-200 °C dok ne omeksa.
6. Tokom pecenja meso promijesajte.
7.Pred kraj pecenja dodajte malo vode.
Posluzivanje:
Jelo posluzite toplo uz pire krompir.
Savjet:
Za ovo jelo upotrijebite komade mesa od misica.Mozete upotrijebiti i junecu koljenicu, ali je morate narezati.Ovo jelo je najukusnije kada se pece na nizoj temperaturi.
400 g junetine
400 g teletine
400 g janjetine
400 g junecih jetrica
200 g luka
150 g mrkve
50 g maslaca
1 kasika Vegete
pola kasicice bibera u zrnu
2-3 karanfilica
1 list lovora
so
Priprema:
1. Sve vrste mesa i jetrics narezite na kocke.
2. Oguljeni luk nasjeckajte, a mrkvu narezite na deblje stapice.
3. U siroj tavi na maslacu kratko popecite narezano meso i jetrice.
4. Popeceno meso zajedno s masnocom stavite u vatrostalnu posudu.Pospite Vegetom, dodajte narezano povrce, biber, karanfilice i lovorov list.
5. Po potrebi jos malo dosolite i prelijte s tek toliko vode da pokrije meso.Pecite u rerni zagrijanoj na 180-200 °C dok ne omeksa.
6. Tokom pecenja meso promijesajte.
7.Pred kraj pecenja dodajte malo vode.
Posluzivanje:
Jelo posluzite toplo uz pire krompir.
Savjet:
Za ovo jelo upotrijebite komade mesa od misica.Mozete upotrijebiti i junecu koljenicu, ali je morate narezati.Ovo jelo je najukusnije kada se pece na nizoj temperaturi.
No comments:
Post a Comment