Potrebno:
4 jaja
100 g secera
1 vrecica vanilija secera
4 kasike ulja
80 g popecenih ljesnjaka
20 g kakaa
80 g brasna
pola vrecice praska za pecivo
Za fil:
120 g fila od visanja
50 ml vode
50 g grubo narezanih ljesnjaka
1 parfe krema od cokolade
600 ml mlijeka
Za cokoladnu glazuru:
100 g cokolade za kuhanje
50 g maslaca
Priprema:
1. Zumanjke odvojite od bjelanjaka.Od bjelanjaka umutite cvrst snijeg.
2. Zumanjke pjenasto izmijesajte sa secerom, vanilija secerom, uljem, mljevenim ljesnacima i kakaom.Na kraju naizmjenicno lagano umijesajte brasno pomijesano s praskom za pecivo i cvrsti snijeg.
3. Okrugli oblik velicine 26 cm oblozite pek-papirom, u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C 15-20 minuta.
4. Pecenom biskvitu sklonite pek-papir, a zatim biskvit vratite u kalup.
5. Fil od visanja pomijesajte
s vodom, kratko prokuhajte, toplom mjesavinom premazite biskvit i pospite grubo narezanim ljesnjacima.
6. Parfe kremu zajedno s mlijekom mijesajte mikserom 3-4 minuta i rasporedite po pripremljenom biskvitu u kalup.
7. Torte ohladite i prelijte cokoladnom glazurom.
Posluzivanje:
Od papira napravite seme zvijezdica koje ce vam posluziti za ukrasavanje povrsine torte secerom u prahu.Po zelji, rubove torte ukrasite grubo narezanim ljesnjacima ili kokosovim brasnom.
Savjet:
Za lakse rezanje torte noz prethodno namocite u toplu vodu.Tortu mozete preliti tamnom i svijetlom glazurom.
4 jaja
100 g secera
1 vrecica vanilija secera
4 kasike ulja
80 g popecenih ljesnjaka
20 g kakaa
80 g brasna
pola vrecice praska za pecivo
Za fil:
120 g fila od visanja
50 ml vode
50 g grubo narezanih ljesnjaka
1 parfe krema od cokolade
600 ml mlijeka
Za cokoladnu glazuru:
100 g cokolade za kuhanje
50 g maslaca
Priprema:
1. Zumanjke odvojite od bjelanjaka.Od bjelanjaka umutite cvrst snijeg.
2. Zumanjke pjenasto izmijesajte sa secerom, vanilija secerom, uljem, mljevenim ljesnacima i kakaom.Na kraju naizmjenicno lagano umijesajte brasno pomijesano s praskom za pecivo i cvrsti snijeg.
3. Okrugli oblik velicine 26 cm oblozite pek-papirom, u kalup istresite pripremljenu biskvitnu smjesu i pecite u rerni zagrijanoj na 180 °C 15-20 minuta.
4. Pecenom biskvitu sklonite pek-papir, a zatim biskvit vratite u kalup.
5. Fil od visanja pomijesajte
s vodom, kratko prokuhajte, toplom mjesavinom premazite biskvit i pospite grubo narezanim ljesnjacima.
6. Parfe kremu zajedno s mlijekom mijesajte mikserom 3-4 minuta i rasporedite po pripremljenom biskvitu u kalup.
7. Torte ohladite i prelijte cokoladnom glazurom.
Posluzivanje:
Od papira napravite seme zvijezdica koje ce vam posluziti za ukrasavanje povrsine torte secerom u prahu.Po zelji, rubove torte ukrasite grubo narezanim ljesnjacima ili kokosovim brasnom.
Savjet:
Za lakse rezanje torte noz prethodno namocite u toplu vodu.Tortu mozete preliti tamnom i svijetlom glazurom.
No comments:
Post a Comment